Descriere

Cu o suprafata de peste 9,83 kilometri, Statele Unite ale Americii este de aproximativ 40 de ori mai mare decat Romania. Descoperita de Cristofor Columb, America a devenit un tinut promitator, care s-a dezvoltat destul de rapid, devenind astfel una dintre puterile mondiale.

Cultura locuitorilor ei, stilul acestora de viata si multitudinea de oportunitati pe care le ofera, au facut din SUA un taram special, considerat ca fiind perfect.

In urma mediatizarii stilului de viata american, din ce in ce mai multi tineri viseaza sa ajunga pe pamanturile acestui stat. Acest fapt a devenit din ce in ce mai posibil, datorita programelor adresate tinerilor. Work&Travel SUA ofera studentilor posibilitatea sa isi traiasca propriul vis american.

dist

7.651,11 km! Da, aceasta este distanta de parcurs de la Bucuresti la New York! 

Daca acum spui ca este imposibil sa o parcurgi, atunci noi tinem sa te contrazicem! Programul Work&Travel SUA iti ofera posibilitatea de a ajunge in State si de a peterece acolo o vara care iti va marca traseul vietii.

Work and Travel SUA este un program de schimb cultural al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii initiat in anii 60, care ofera posibilitatea studentilor din alte tari sa munceasca legal in America pe perioada vacantei universitare de vara.

Peste 90,000 de studenti din intreaga lume participa anual in programul Work and Travel SUA.

Pentru Romaia, datele de participare in program sunt 15 Iunie – 30 Septembrie – Work Period; 1 Octombrie -31 Octombrie – Travel Period (toti studentii trebuie sa fie acasa pana la aceasta data).

 

 Ce include programul?

 • Un job de vara, sezonier;

 • Diversitate in ceea ce priveste ariile jobului: hoteluri, parcuri nationale, parcuri de distractii, restaurante, magazine, supermarketuri;

 • Pay rate-uri de peste 7.25$/ ora ( minimul legal in SUA).

Anul acesta Departamentul de Stat American cere tuturor agentiilor si sponsorilor sa insiste asupra componentei culturale a programului. Scopul acestuia este de a interactiona cu cultura americana si de a experimenta un nou mod de viata pe perioada vacantei de vara si nu a fost creat ca un mijloc de a face bani. In acest sens studentii sunt sfatuiti sa se asigure ca vor aduce suficienti bani de buzunar in cazul in care veniturile de la job nu vor acoperi cheltuielile pe perioada sederii in SUA.

work and travel sua

10 lucruri pe care nu le stiai despre Statele Unite ale Americii

 1. Daca ai fi cetatean american si singurii bani pe care i-ai avea in buzunar ar fi 25 $, fara nici o alta datorie, te-ai putea considera mai bogat decat 25% dintre americani.

 2. Un american, utilizeaza la fel de multe resurse precum folosesc 32 de kenieni.

 3. Statele Unite ale Americii au achizitionat Alaska de la Rusia, pe o suma de aproximativ 7,2 milioane de dolari.

 4. Pana in anul 1836, fiind considerata o sarbatoare pagana, Craciunul a fost interzis.

 5. Sua este singura tara din lume ce nu are o limba oficiala.

 6. In Statele Unite, in prezent, doar o medie de 58% dintre americani au un loc de munca.

 7. Prima capitala a Statelor unite ale Americii a fost New York-ul.

 8. Cele sapte raze ce compun coronita de pe capul Statuii Libertatii reprezinta cele șapte continente.

 9. Cea mai inalta temperatura, 57 de grade Celsius, a fost inregistrata in Death Valley, California.

 10. Un american, intr-o viata, consuma aproximativ 35 de tone de mancare.