WORK & TRAVEL SUA

despre Work&Travel SUA

Work&Travel SUA

Esti student si vrei sa faci din vara aceasta o perioada de neuitat? Programul „Work&Travel USA” este varianta cea mai potrivita pentru tine. Ai posibilitatea sa lucrezi o vara la un angajator din State, sa cunosti stilul de viata american si sa iti faci multi prieteni.
Credem cu tarie ca fiecare student in parte trebuie sa aiba parte de o astfel de experienta. Consideram aceasta aventura ca fiind o oportunitate de dezvoltare a tinerilor atat pe plan profesional cat si pe plan personal.
Infiintat de catre Departamentul de Stat American in anii ’60, Programul „Work and Travel” se adreseaza studentilor care isi doresc sa ia parte la „The American Dream”. Peste 7600 de studenti romani aleg sa ia parte la aceasta provocare, iesind astfel din rutina, luand parte la „lifestyle-ul” american, intorcandu-se chiar cu ceva banuti acasa.

What’s Included?

  • The legal sponsorship necessary to obtain your J-1 visa

  • Assistance with obtaining your visa (you must pay the visa related
    costs)

  • Internship USA or Trainee USA Handbook providing tips on
    working and travelling around the USA

  • Advice on jobs, housing and transport

  • Comprehensive medical and baggage insurance cover for the
    duration of your stay

What’s not Included?

  • Round trip transportation to the US (we can obtain specially
    discounted fares from our travel provider, STA Travel, on request)

  • Passport fee

  • SEVIS Fee (currently US$180)*

  • All items of a personal nature including expenses for entertainment,
    meals, transportation to and from your employment, housing

  • Insurance for trip cancellation or trip interruption.

FIRST TIMER
$1149
SECOND TIMER
$1099
SELF PLACEMENT
$750

Questions and Answers

Ce este viza J-1??

Viza J-1 apartine programelor de schimb cultural. Cu acesta viza ai posibilitatea de a munci pentru o perioada de maximum 4 luni, la locurile de munca aprobate in prealabil de sponsorul tau. Viza J-1 nu se poate prelungi!

Viza J-1 apartine programelor de schimb cultural. Cu acesta viza ai posibilitatea de a munci pentru o perioada de maximum 4 luni, la locurile de munca aprobate in prealabil de sponsorul tau. Viza J-1 nu se poate prelungi!

Ce este DS-2019?

DS-2019 = Certificate of Eligibility for Exchange Visitor Status. Acest formular este eliberat de sponsorul tau de viza si iti permite sa lucrezi legal in State pe durata inscrisa pe acesta.

Ce fac daca pierd avionul?

In cazul incare ai pierdut avionul atat la dus cat si la intors, adreseaza-te de urgenta companiei aeriene. In functie de disponibilitatea locurilor in cursele urmatoare ti se va reface biletul de avion. Taxele de modificare/emitere a noului bilet de avion vor fi suportate de catre tine (in cazul in care vina iti apartine). Anunta-ti angajatorul, agentia sau sponsorul (la dus) de modificarile survenite la zborul tau. Anunta-ti familia sau agentia daca pierzi avionul la zborul inapoi spre casa, pentru ca acestia sa nu-si faca griji pentru tine

Pregatit sa faci parte din Programul Work&Travel SUA?